Αρχική » Νιγηρια » Η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου Buhari

Η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου Buhari

Εναρκτήρια ομιλία από τον Εξοχότατο,  Πρόεδρος Muhammadu Buhari  της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας στις 29η Μαΐου 2015


Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στο Θεό ο οποίος μας εδωσε την ευκαιρεια  να ζήσουμε  αυτή την ημέρα και αυτή την ευκαιρία.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα θρίαμβο για τη Νιγηρία και  ευκαιρία για να γιορτάσουμε την ελευθερία της και να αγαπάμε τη δημοκρατία της.

Οι Νιγηριανοί έχουν δείξει τη δέσμευσή τους για τη δημοκρατία και είναι αποφασισμένοι να εδραιώσουν τον πολιτισμό του.

Το ταξίδι μας δεν ήταν εύκολο, αλλά χάρη στην αποφασιστικότητα του λαού μας και την ισχυρή υποστήριξη από τους φίλους μας του εξωτερικού που έχουμε σήμερα μια πραγματικά δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση .


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Goodluck Jonathan για την εμφάνιση του το πολιτικό σκηνικο και   τώρα ο λαός μας νιωθει υπερήφανα  που είμαστε Νιγηριανοί, όπου κι αν βρίσκονται.

Με την υποστήριξη και τη συνεργασία που έχει δοθεί στη διαδικασία της μετάβασης,  κατέστει δυνατό για μας να δείξουμε στον κόσμο ότι παρά την  ένταση στη γη μας μπορεί να είναι ένας ενωμένος λαός και σε θέση να κάνει ό, τι είναι σωστό για το έθνος μας.

Μαζί συνεργάστηκαμε  για να εκπλήξουμε τον κόσμο που  περιμέναν τα χειρότερα για τη Νιγηρία.

Ελπίζω ότι αυτή η πράξη της  αποδοχής της ήττας από τον απερχόμενο Πρόεδρο, θα γίνει το πρότυπο της πολιτικής συμπεριφοράς στη χώρα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των οπαδών μας που πίστεψαν σε εμάς, ακόμη και όταν η κατασταση  φαινόταν απελπιστική.

Χαιρετίζω την αποφασιστικότητά τους να περιμένουμε πολλές ώρες στη βροχή και το καυτό ήλιο να εγγραφούν και να ψηφίσουν και να παραμείνουν όλη τη νύχτα,  για την προστασία και τη διασφάλιση ψήφου τους .

Ευχαριστώ όσους ακούραστα πραγματοποιησαν την εκστρατεία  των κοινωνικων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους  συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας που δεν μας ψηφίζουν, αλλά συνέβαλαν να με τη δημοκρατική κουλτούρα τους .
Ευχαριστώ όλους σας.
Έχοντας μόλις λίγα λεπτά πριν ορκιστω στο Ιερό Ευαγγέλιο, έχω την πρόθεση να κρατήσω τον όρκο μου και να χρησιμεύσω ως ο Πρόεδρος σε όλους τους Νιγηριανούς.
Ανήκω σε όλους και ανήκω σε κανέναν.
Μερικοί άνθρωποι  ιδιωτικα εξέφρασαν φόβους που έρχονται  στο γραφείο μου .

Οι φόβοι αυτοί είναι αβάσιμοι. Δεν θα υπάρξει καμία εξόφληση των παλιών λογαριασμών. Το παρελθόν είναι πρόλογος.
Για τους γείτονές μας στην υπο-περιοχή και Αφρικής θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι η Νιγηρία κάτω από τη διοίκησή μας θα είναι έτοιμη να διαδραματίσει  ρόλο ηγεσίας και η Αφρική αναμένει από αυτό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους του Καμερούν, το Τσαντ και το Νίγηρα για τη βοθεια των ενόπλων δυνάμεών τους για την καταπολέμηση της Boko Haram της Νιγηρίας.


Θα ήθελα επίσης να ενημερωσω την  διεθνή κοινότητα για την ετοιμότητα μας να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε  στην καταπολέμηση των απειλών της διασυνοριακής τρομοκρατίας, θαλάσσια πειρατεία, τους  πρόσφυγες , το οικονομικό έγκλημα, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, την κλιματική αλλαγή, την εξάπλωση των μεταδοτικών ασθενειών και άλλες προκλήσεις του 21ου αιώνα.


Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις.

Ανασφάλεια, διάχυτη διαφθορά, η ατέλειωτη και φαινομενικη  έλλειψη καυσίμων και  ηλεκτρικής ενέργειας είναι οι άμεσες ανησυχίες.

Θα το αντιμετωπίσουμε μετωπικά.

Νιγηριανοί δεν θα μετανιώσετε που μας  αναθεσατε την εθνική ευθύνη .

Δεν πρέπει να υποκύψουμε στην απελπισία και την ηττοπάθεια.

Μπορούμε να διορθώσουμε τα προβλήματα μας.
Τον τελευταίο καιρό Νιγηρίανοι ηγέτες φαίνεται να παρερμηνεύουν την αποστολή μας,

Ενα ευχαριστω στους  πρωταγωνιστες ,  κ Herbert Macauley, ο Δρ Nnamdi Azikiwe, Διευθύνων Obafemi Awolowo, Alhaji Ahmadu Bello, η Sardauna του Σοκότο, Alhaji Abubakar Tafawa Balewa, Malam Αμίνου Κάνο, Διευθύνων JS Tarka, κ Eyo Ιτα,  Denis Osadeby,  Ladoke Akintola και τους συναδέλφους που  εργάστηκαν για τη δημιουργία ορισμένων προτύπων διακυβέρνησης.

Θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί σε μεθόδους ή τακτικές ή τα στοιχεία τους, αλλά ενώθηκαν για τη δημιουργία μιας βιώσιμης και προοδευτικής χώρας.

Μερικοί από τους διαδόχους τους συμπεριφέρθηκαν σαν κακομαθημένα παιδιά, κανωντας  τα πάντα   να φέρουν αναταραχή στο τόπο

.
Επιπλέον, εμείς ως Νιγηριανοί πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε κληρονόμοι μεγάλων πολιτισμών: χαλιφάτου Σέχου Othman Dan fodio, το Kanem Borno Αυτοκρατορίας, η Oyo Αυτοκρατορίας, το Μπενίν Αυτοκρατορία και τη τρομερή  βασιλιά Jaja του.

Το αίμα αυτών των μεγάλων προγόνων ρέει στις φλέβες μας. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να οικοδομήσουμε σε αυτά τα κληροδοτήματα, τον εκσυγχρονισμό και την ανάταση της Νιγηρίας.


Όσο τρομακτικό φενετε το έργο δε μπορεί να είναι με κανένα τρόπο ανυπέρβλητο.

Υπάρχει  εθνική συναίνεση και  επέλεξε τη διαδρομή  στην ανάπτυξη της χώρας και αυτη ειναι  η δημοκρατία.

Για την επίτευξη των στόχων μας, πρέπει συνειδητά να λειτουργήσει η δημοκρατία. 

 Το Ομοσπονδιακό Εκτελεστικό υπό την εποπτεία μου δεν θα επιδιώξει να περιορίσει τα καθήκοντα και τις λειτουργίες της νομοθετικής και δικαστικής αρχης της κυβέρνησης.

Οι κατασταλτικές αρχές θα   λειτουργούν στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Θα ξαναχτίσουν και θα μεταρρυθμίσουν τη δημόσια υπηρεσία να γίνει πιο αποτελεσματική .

Θα  δωσουν τους καλυτερους εαυτούς τους με ακεραιότητα για να σταθεροποιηθεί το σύστημα.


Από την πλευρά τους, η νομοθετική εξουσία πρέπει να τηρούν  τους  νόμους.

Το δικαστικό σύστημα χρειάζεται μεταρρύθμιση για να καθαρίσει  από το άμεσο παρελθόν του.

Η χώρα αναμένει τώρα το δικαστικό σώμα να ενεργεί με αποτελεσματικοτητα  σε όλες τις περιπτώσεις, ιδιαίτερα στη διαφθορά, σε σοβαρά οικονομικά εγκλήματα και στη κατάχρηση εξουσίας.

Μόνο όταν οι τρεις βραχίονες αυτοι δρουν συνταγματικά  η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τη χώρα με το καλύτερο δυνατό τρόπο .
Οι χέσεις μεταξύ της Αμπούτζα και τα κράτη πρέπει να διευκρινιστεί για να εξυπηρετήσει τη χώρα καλύτερο.

Συνταγματικά υπάρχουν όρια των αρμοδιοτήτων του καθενός από τα τρία επίπεδα της κυβέρνησης, αλλά αυτο  δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να σταυρώνει τα χέρια της και να κλείνει τα μάτια της σε ό, τι συμβαίνει στις πολιτείες και της τοπικές κυβερνήσεις.

Αν μη τι άλλο οι εργασίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα γινοντε απο κοινου . Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στις λεπτομέρειες των εργασιών της, θα διασφαλίσει ότι το ακαθάριστο διαφθοράς σε τοπικό επίπεδο ελέγχεται.

Όσον αφορά το σύνταγμα μου επιτρέπει  και  θα προσπαθήσω να διασφαλίσω ότι υπάρχει υπεύθυνη και υπόλογη διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης στη χώρα.

Δε θα επιτρέψω  κατάχρηση υπό την εποπτεία μου.
Ωστόσο,  δεν μπορεί να πετύχει χωρίς την υποστήριξη, την κατανόηση και τη συνεργασία των εργατικών συνδικάτων, στον ιδιωτικό τομέα, τον Τύπο και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Απευθύνω έκκληση προς τους εργοδότες όσο και τους εργαζόμενους να ενωθούν στην  αύξηση της παραγωγικότητας, έτσι ώστε όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν την αύξηση της ευημερίας.

Ο νιγηριανός Τύπος είναι ο πιο ζωντανός στην Αφρική.

Η έκκλησή μου προς τα μέσα ενημέρωσης σήμερα είναι να ασκεί της σημαντικές εξουσίες της με υπευθυνότητα και πατριωτισμό.

Η έκκλησή μου για την ενότητα αυτή βασίζεται στην σοβαρότητα της κληρονομιάς που λαμβάνουμε υπόψη.

Με εξάντληση των συναλλαγματικών διαθεσίμων, η πτώση των τιμών του πετρελαίου, των διαρροών και των χρεών της Νιγηρίας οικονομία είναι μεγάλο πρόβλημα και θα απαιτεί την προσεκτική διαχείριση για να το φέρει γύρο και για την αντιμετώπιση των άμεσων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, δηλαδή? Boko Haram, η κατάσταση του Δέλτα του Νίγηρα, τις ελλείψεις ενέργειας και την ανεργία, ιδίως μεταξύ των νέων.

 Μακροπρόθεσμα θα πρέπει να βελτιώσουμε  τα πρότυπα της εκπαίδευσης μας.

Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο του τομέα της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Έχουμε να  αναβάθμισουμε τηω κατεστραμμένη φυσική υποδομής μας.
Η πιο άμεση είναι η εξέγερση Boko Haram . Έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες από τις δυνάμεις ασφαλείας μας, αλλά η νίκη δεν μπορεί να επιτευχθεί, στηρίζοντας την Διοίκηση Ελέγχου στην Αμπούτζα.

Το κέντρο διοίκησης θα μεταφερθεί στο Μαϊντουγκούρι και θα παραμένει μέχρι Boko Haram είναι εντελώς υποτονική.

Αλλά δεν μπορεί να ισχυριστω ότι έχει ηττηθεί η Boko Haram χωρίς διάσωση των κοριτσιών Chibok και όλα τα άλλα αθώα άτομα που κρατούνται όμηροι από αντάρτες.


Η Boko Haram είναι ένα τυπικό παράδειγμα των μικρών πυρκαγιών προκαλώντας μεγάλες πυρκαγιές.


Boko Haram είναι μια ανόητη, άθεη ομάδαδα που είναι  μακριά από το Ισλάμ, όπως μπορεί καθενας  να σκεφτεί.

Στο τέλος των εχθροπραξιών, όταν η ομάδα είναι υποτονική η κυβέρνηση προτίθεται να αναθέσει μια κοινωνιολογική μελέτη για να προσδιορίσει την προέλευσή της,τα απομακρυσμένα και έμμεσα αίτια του κινήματος και τους χορηγούς,

Προς το παρόν οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη με τη δίωξη του αγώνα κατά της Boko Haram.

Θα εξετάσει ενδελεχώς τους κανόνες εμπλοκής για την αποφυγή παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε επιχειρήσεις.

Θα βελτιώσει επιχειρησιακους και νομικούς μηχανισμούς ώστε να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον αποδεδειγμένων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ένοπλες δυνάμεις.


Boko Haram δεν είναι μόνο το θέμα της ασφάλειας bedeviling στη χώρα μας.

Η έξαρση των απαγωγών, ένοπλες ληστείες, βοσκοί / αγρότες συγκρούσεις, rustlings βοοειδή όλα αυτά βοηθούν για να προστεθουν στη γενικοτερη  ατμόσφαιρα ανασφάλειας στη χώρα μας.

.
Το πρόγραμμα αμνηστίας στο Δέλτα του Νίγηρα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, αλλά η κυβέρνηση προτίθεται να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στα σχέδια και προγράμματα που ισχύουν σήμερα.

Καλώ την ηγεσία και τους ανθρώπους σε αυτές τις περιοχές να συνεργάζονται με το κράτος και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στα προγράμματα αποκατάστασης που θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν πιο αποτελεσματικα.

Όπως πάντα, είμαι έτοιμος να ακούσει τα παράπονα των συναδέλφων μου Νιγηριανων.

Θα ήθελα να δωσω  το χέρι μου , έτσι ώστε να μπορούμε να φέρουμε την ειρήνη και την οικοδόμηση της ευημερίας για το λαό μας.


Καμία μεμονωμένη αιτία μπορεί να προσδιοριστεί και να εξηγήσει τις χαμηλές οικονομικές επιδόσεις της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια των ετών από την κατάσταση της ενέργειας.

Είναι μια εθνική ντροπή το γεγονός ότι η οικονομία των 180.000.000 παράγει μόνο 4,000MW, και διανέμει ακόμη λιγότερο.

Συνεχως πειραματίζονται με τις δομές της προσφοράς και της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και κοντά σε $ 20β επεκταθεί από το 1999 έφεραν το σκοτάδι, την απογοήτευση, δυστυχία, και την παραίτηση μόνο μεταξύ των Νιγηριανων.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Προσεκτικές μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης να προσδιορίσει την ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να φέρει το φως και ανακούφιση για τους Νιγηριανούς.
Η ανεργία, ιδίως των νέων un-απασχόληση διαθέτει έντονα στο Μανιφέστο του Κόμματός μας.

Έχουμε την πρόθεση να χτυπήσουμε το πρόβλημα μετωπικά με την αναβίωση της γεωργίας, στερεά ορυκτά εξόρυξης, καθώς και μονάδες για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσειςι – έναρξη των επιχειρήσεων αυτών.

Θα εξετάσουμε γρήγορα το καλύτερο τρόπος για να αναβιώσουμε μεγάλες βιομηχανίες και επιταχύνουμε την αναγέννηση και την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων, τους δρόμους μας και της γενικές υποδομές.


Εξοχότατοι,  συναδέλφοι μου Νιγηριανοί δεν μπορώ να θυμηθώ πότε η Νιγηρία άρεσε τόσο πολύ  στο εξωτερικό, όπως  τώρα.

Τα μηνύματα που έλαβα από την Ανατολή και τη Δύση, από το ισχυρες και μικρές χώρες είναι ενδεικτικά των διεθνών προσδοκιών μας.

 Η κυβέρνηση πορεύεται σε μια δεξαμενή της υπεραξίας και της υψηλές προσδοκίες.

Ως εκ τούτου, η Νιγηρία έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να εκπληρώσει τις  δυνατότητες της και την  υλοποίηση της αποστολής μας ως ένα μεγάλο έθνος.


Η κατάστασή μας θυμίζει κάπως ένα από ένα απόσπασμα του Σαίξπηρ Ιούλιο Καίσαρα
There is a tide in the affairs of men which,
taken at the flood, leads on to fortune;
Omitted, all the voyage of their life,
Is bound in shallows and miseries.
We have an opportunity. Let us take it.
Thank you
Muhammadu Buhari
President Federal Republic of NIGERIA

Διαβάστε επίσης

Αμερικανική χρηματοδότηση σε δύναμη κατά της «Μπόκο Χαράμ»

Τη χρηματοδότηση της περιφερειακής πενταμελούς στρατιωτικής δύναμης που δρα τους τελευταίους μήνες με στόχο την …

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.